LIFE COACHING

Je zou kunnen zeggen: “Life Coaching gaat over het verbeteren van de kwaliteit van het leven” en ‘het leven’  is wat ieder individu er voor zichzelf onder verstaat. Voor de één gaat het leven over succesvol zijn, voor de ander over goede relaties hebben, voor weer een ander over gezondheid of over zingeving, jezelf zijn of gelukkig zijn. Allemaal zeer subjectieve onderwerpen.  Maar één ding staat vast: Life Coaching gaat over het verbeteren van jouw leven! Ongeacht wat jij daaronder verstaat.

De coachsessie


Tijdens een coachsessie gebruik ik de coachvraag, de issues waar de cliënt mee wil werken, als leidraad; maar werk ook met alles wat naar boven komt tijdens de sessie. Alle mensen, en dus ook mijn cliënten, hebben overlevingsstrategieën, angsten of diepe overtuigingen waar men zich niet direct van bewust is. Er is dus een goede kans dat een dergelijke kwestie naar boven komt tijdens het coachen. Als je naar iemand kern toe wilt betekent dit dat je met alles moet werken en erkennen, goed of slecht, wat in iemands onderbewuste zit.

Ik ga emoties dus niet uit de weg, sterker nog, hier focus ik vaak op in. Emoties die naar boven komen betekenen vaak dat je een diepere laag geraakt hebt. Als basishouding luister ik, zie empathisch luisteren en effectief communiceren met anderen, en stel veel open vragen. Hiermee begeleid ik het eigen proces van de cliënt. Ik maak ook gebruik van een aantal coaching tools, afhankelijk van het issue waar we mee aan het werk zijn en wat ik denk dat het beste werkt bij een cliënt.

Life Coaching beperkt zich niet tot de coaching sessies alleen. Het is een doorlopend proces. Ik vraag dan ook altijd aan mijn cliënten om een kort reflectie verslag te schrijven met welke kwesties en inzichten naar boven kwamen tijdens de sessie en wat het hun gebracht heeft. Meestal geef ik ook een huiswerk opdracht mee. Dit kan het schrijven van iemands autobiografie zijn, het opstellen van een aantal levensdoelen of juist iets doen buiten het normale gedrag van cliënt (b.v. het bewust ontmoeten van mensen als iemand verlegen is).

Voice Dialogue
Dit is een methode om bewustwording te creëren en in dialoog te komen met ons innerlijk. We hebben allemaal verschillende delen die onze persoonlijkheid vormen en hebben ieder hun eigen manier van denken, voelen, gedrag en waarneming. Deze inzichten geven je grip op je gedachten, wat flexibiliteit en focus oplevert.

.

 

 

 

Life Coaching out door
Tijdens het coachtraject neem ik je graag mee naar buiten voor een wandeling. De wind door je haren en de zon op je gezicht zorgt voor een andere dynamiek. Daarbij betrek ik de omgeving bij het onderwerp van gesprek. Deze dynamische vorm van coaching zorgt ook voor meer beweging in mentale- en emotionele processen. Het gelijktijdig lopen en praten maakt hoofd en lichaam met elkaar verbonden en daarmee het verstand en het gevoel. Ook creativiteit, intuïtie en het krijgen van inzichten wordt door out door bekrachtigd en stimuleert jouw groei.

Mediumchat
Ook op Mediumchat ben ik als paragnost te vinden voor een gesprek op maat.

www.mediumchat.nl